tirsdag 13. november 2012

Haustsalat

Om våren og sommaren når eg ikkje driv så mykje med sying og strikking og sånt, då er eg stort sett i hagen. Dei siste åra har me prøvd å vere flinkare til å både dyrke og bruke nyttevekster, og i år syns eg faktisk det har blitt litt svung over kjøkkenhagen. Men så er utfordringa å finne måtar å bruke det ein dyrkar på. I løpet av hausten har eg eksperimentert meg fram til ein salat som både store og små likar, her er det gulrot og grønkål henta frå hagen i november - det er vel ikkje ille! 
Mens eg laga den igjen forrige veke fekk eg lyst til å prøve meg litt på matfotografering - det er ikkje så lett å få ting til å sjå bra ut på bilde uansett kor godt det er, har eg skjønt. Men no skal eg øve meg litt på det framover, og samtidig dokumentere vår veg mot meir mat frå eigen hage. Neste år når eg skal ha permisjon skal det nemlig vere mitt store prosjekt! Vinteren skal brukast til å lese frøkatalogar og planlegge grundig, og så skal eg prøve å lage minst ein middag i veka med råvarer frå hagen. I tillegg til kjøkkenhagen har me jo ein liten hønseflokk, så egg og kylling fiksar me også sjølv. 

Oppskrifta til denne haustsalaten med grønkål, eple og gulrot finn du i hagebloggen min.
2 kommentarer:

  1. Dette ble jo kjempebra! Slik som dette, som basically er en mos med forskjellige farger, kan fort bare se ut som en tilfeldig klatt med søl midt på tallerken, men du klarte det ganske bra :)

    SvarSlett