mandag 13. februar 2012

Fastelavnsris

Ekskusiv fastelavnspynt av Libertystoff

Neste helg allereie er det fastelavn, og i går var me ein liten tur i skogen for å klippe nokre bjørkegreiner til fastealvnsris. Me burde nok vore ute minst ei veke før om me skulle fått grøne spirar på kvistane, men så får det heller bli grønt litt på etterskudd i år. 

Me har jo ein liten, fargerik hønseflokk i hagen og i fjor hadde me samla opp fjør frå dei i ulike fargar som me brukte til å pynte riset. Men så var det det med å finne ting igjen frå eitt år til eit anna... Og no er det kaldt ute så hønene treng dei fjøra dei har. Då måtte me tenke alternativt for å få pynt på riset. Og det mest nærliggande for meg var jo sjølvsagt å tenke tekstil. Eg hadde nokre smale strimlar av eit nydelig Libertystoff ligande framme til fryd for auget, og tenkte at dette kunne eg vel bruke. Eg fann fram eit lite knippe fleire stoff i passeleg vårlege fargar, så lagde eg og fireåringen vår eigen pynt. Og me syns det blei vel så fint som den tradisjonelle fjørpynten! Her er ein liten steg-for-stegforklaring om andre vil gjøre som oss:

Riv 1-2 cm breie strimlar av stoffet

Klipp lengder på 8-10 cm

Brett dei i to og finn fram ståltråd, blomstertråd eller liknande

Legg stoffbitane saman som ein bukett og surr tråden rundt dei bretta endane
Fest på kvisten med ståltrådendane


Du kan variere kor stor og fyldig pynten blir etter kor lange remser du klipper og kor mange du surrar saman om gangen. Her har eg brukt fire remser i kvar "fjør", men kunne nok med fordel brukt eit par til.


Her er det ferdige resultatet, litt skrint er det men det hasta med å få tatt bilder før lyset forsvann. Me skal pynte meir i morgon!

3 kommentarer:

  1. Så flott ris. Laget noe tilsvarende i fjor vi, men i år har sønnen kjøpt riset fra Sanitetskvinnene. Er jo koselig det også da :)

    SvarSlett
  2. Så fantastisk flott! :)
    Er så morro å besøke bloggen din å se alle de fine og kreative ideene du viser. :)

    SvarSlett