tirsdag 28. mai 2013

Jentekjole

Eg er så glad, glad, GLAD for at førskulejenta har kome over ullskrekken sin! Eg er usikker på kva som utløyste den i si tid men fryktar at det var eit ublidt møte med ein altfor-tjukk-og-stiv genser ein gong. Frå ho var tre til ho var fem nekta jenta konsekvent å gå med strikkeklede, takk og lov var ullundertøy greitt. Men gradvis tilvenning ser ut til å ha funka, og no har ho til og med ønska seg ny genser til hausten. Det begynte med luer og votter og fortsatte med tunika - eit magisk ord som får jenter til å ikle seg alt frå kjoler til vestar til gensarar. I alle fall her i huset. Og når me kom så langt som til denne kjolen her så var det faktisk heilt greit å kalle det kjole også, og jenta har gått med den heile vinteren med stor glede. Mission accomplished!

Den var altså ferdig i januar ein gong, men bloggelysta har vel vore heller laber i vinter. Eg viser den like godt fram no, for eg er i grunnen ganske fornøyd med den. Eg har tatt utgangspunkt i oppskriften Mauna, men sidan eg ser ut til å vere ute av stand til å følge eit mønster til punkt og prikke så blei det litt andre løsningar denne gongen også. Eg droppa stripene og la inn eit felt med juksefletter i livet i staden, syns det ga ei fin markering pluss at eg hadde lyst til å prøve litt mønsterstrikk. Men eg ser at eg av ein eller annan grunn har strikka ei rad glattstrikk i rødt under dette mønsterfeltet, gjett om det går meg på nervane! Så laga eg i-cordavslutning nederst, det syns eg funka veldig fint og eg kjem definitivt til å bruke det igjen.

Garnet er Shetland soft frå Malsen og Mor, strikka frå toppenog ned på pinne nr 3,5. Eller var det kanskje 4? Trur eg må begynne å bruke Ravelry meir aktivt så eg kan ha kontroll på detaljane. Har hekla rundt åpningen bak, og sydd på ein knapp frå stashet som jenta valgte sjølv. Den er nok egentlig litt i tyngste laget men ho syns den var så fin, og då måtte det bli den. Alt som kan bidra til at dei små vil bruke heimelaga klede går eg med på med glede! Eg syns fasongen på kjolen er kjempefin, og driv no og leitar etter noko liknande i voksenversjon. Ikkje særlig ammevennlig kanksje, men hvis eg begynner no så er eg sikkert ferdig å amme til den blir ferdig. Tips anyone?


4 kommentarer:

 1. Veldig fin! Og særlig i den melerte fargen.

  Noe lignende til voksen er kanskje Rækkevidde av Bente Geil? http://www.ravelry.com/patterns/library/rkkevidde

  SvarSlett
 2. Utrolig flott kjole:-) Fine farger!

  Godt at jenta ble fornøyd. Har hatt akkurat samme problemet her. Min førskolegutt har nå begynt å godta, og til og med like, ull! De siste årene har han fått frysninger av bare tanken på hjemmestrikk men nå har det endelig snudd:-) Da blir mor særs glad!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Det gjør livet litt lettare når ein slepp å krangle om påkledning om morgonen, også syns eg liksom dei er litt betre rusta med ull enn den der evinnelige fleece'n på kalde dagar.

   Slett