fredag 8. mars 2013

Babystrikk

No er det snart gått fire veker sidan minste gut i huset meldte sin ankomst - og sidan har tida blitt brukt til alle mulige babyrelaterte ting. Det har ikkje blitt noko handarbeid gitt, bortsett frå å sy gamle handdukar om til vaskeklutar då det viste seg at me trengte mange, mange fleire. Det har også meldt seg eit behov for mange, mange gulpeklutar og smekker, det får bli neste utfordring tenker eg.

Men eg rakk jo heldigvis å strikke litt til guten før han plutselig ville ut to veker før termin. Ei lita lue strikka uten mønster og litt på slump, eg begynte i toppen og jobba meg nedover mens eg heile tida håpa at eg huska sånn nokolunde kor stort (evt. lite) eit nyfødt babyhovud er. Og det klaffa heldigvis ganske bra! Garnet har eg hatt liggande i mange år, det er Arwetta super fine merino, fantastisk mjukt til ein sånn liten tass. Det nuppar og strekker seg ein del i bruk meiner eg å huske, men det gjør ingenting når det er snakk om ei sånn lita lue som skal brukast berre no i spedbarnstida.

Jakka er Korrigan, strikka av ei hespe Hjertegarn frå Hillesvåg Ullvarefabrikk som eg kjøpte når eg eg var innom utsalget deira for ei tid tilbake. Eg trur det er lys bondeblå, ein fin blåfarge med litt grønnskjær. Eg strikka den minste størrelsen men hadde nok litt laus strikkefastheit så jakka kjem til å passe ei god stund framover. Eg strikka den også litt lengre enn det som står i mønsteret, og eg brukte perlestrikk på knappestolpen og nederkanten i staden for ribb, for eg er så glad i perlestrikk og syns det står fint til flettemønster. No angrar eg litt på at eg ikkje valde perlestrikk nederst på erma også. Til slutt sydde eg på tre gamle perlemorsknappar frå knappeboksen

Var ikkje overbegeistra for garnet, eg syns det var litt stivt og ubehagelig å strikke med og var bekymra for korleis det ville vere i bruk. Heldigvis blei det mjukare etter ein vask, og eg synest flettemønsteret blei ganske godt definert med dette garnet. Men eg kjem nok ikkje til å kjøpe det igjen. 

I det heile tatt er eg godt nøgd med resultatet, jakka var gøy å strikke og fargen var fin, og den vil nok bli mykje brukt framover!

10 kommentarer:

 1. Gratulerer med en nydelig liten gutt :) Ser ut som han har det behagelig deilig i de fine strikkeklærne sine - og så fort som de vokser kan det vel være en fordel at jakken er litt romslig.

  SvarSlett
 2. For en nydelig gutt! Gratulerer så masse! Finfin jakke har han fått også:) Og kluter er gull. Selvom jeg sydde nesten 40 stykker driver jeg nå og syr enda flere. Blir liksom aldri nok når man bruker ihvertfall 5 om dagen. Kos deg med babytid.Jammen er det godt med sånne myke koser igjen:)

  SvarSlett
 3. Skjønn liten kar i fineste strikketøy!
  Kan det bli bedre?
  Likte jakken veldig godt - nydelig farge og mønster.
  Så bra at garnet ble mykere etter vask, desse trenger jo myke saker!
  Kos deg!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med gutten, og for noen nydelige strikkerier. :-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med nydelig gutt!

  SvarSlett
 6. Jakka var skikkelig fin! Trur du det går an å strikke den i str 3 år?

  SvarSlett
 7. Å, slikt eit herleg lite nurk! Ein ekte blåbær-gut! Hjarteleg til lukke!
  Og vakker jakke også! Lur idé med perlestrikk-kant.
  Nyt våren og guten!

  SvarSlett
 8. Så fin jakke! Ikke dumt å strikke perlestrikk, det er jo så fint :)

  SvarSlett
 9. Hei Elisa, og gratulerer så veldig mye med nyyydelig gutt! En riktig liten engel <3 Håper alt står bra til med dere alle.

  Når det er sagt; Takk for den fine meldinga du la igjen hos meg. Ser jo at vi har mye til felles..-skulle det være noe som helst, så send meg for all del et pip!

  Nå skal jeg sjekke ut eplabutikken din :) klem

  SvarSlett
 10. For et skjønt lite nurk!

  Fin hjemmestrikk har han fått også:-) Lua så god ut og den jakka var bare helt nydelig! Har også strikket med Hjertegarn og har samme intrykk som deg.

  SvarSlett